måndag, april 13, 2009

Konstrundan

I år bestämde vi oss (eller kanske rättare sagt jag oss) att vi var redo för konstrunda på Bjärehalvön. Vi började i Båstad med Richard Rackham. Fantastiskt glas till fantastiska priser.

Granne med Richard finns en riktigt dålig loppis med allt skräp man kan tänka sig. Den var så dålig att han försökte sälja använda målar-rollers...

Vi åkte vidare ut mot Hovs Hallar och tittade in hos konstnärer vi körde förbi. Ingrid Herrlins keramik var otroligt verklighetstroget och norskan som var där samtidigt som oss blev helt till sig. Krister Ekman föll mig inte i smaken. Det gjorde däremot Bäckdalens handelsträdgård där Carl Åhrberg ställde ut. Handelsträdgården är väl värd ett besök men vänta en månad eller två så är det nog ännu finare! Ett tips vid besöket: klappa inte katten, den vill inte bli klappad.

Vi besökte Charlotte Hedberg som sålt en tavla och hade fina silversmycken och makarna Segerson som målar, gör skåp och brukskeramik. Nästan ute vid Hovs hallar blev vi hungriga och styrde kosan mot Torekov. Här åt jag en svindyr räkmacka, tre gånger så dyr som de jag äter på fredagarna men inte tre gånger så god. Vi tittade lite på folk och hundar och sen åkte vi hem.

Inga kommentarer: