måndag, juli 25, 2011

Häng dem högt

Små saker som kan göra stor skillnad:
Åtta krokar, en upphängd pappershållare och ett hål

De åtta krokarna är fördelade så att det är fyra plus två på väggen till höger om spisen och två till höger om dörren ut till trädäcket. De som är vid spisen hänger så högt att grytlappar och handdukar som hänger på dem inte trillar ner på golvet när man öppnar lådorna. Just det har varit ett litet irritationsmoment i köket som gjort att grytlapparna legat på bänken istället för att hänga på kroken. Dessutom satt krokarna så lågt förut att förklädena släpade i marken. Nu hänger förklädena vid dörren ut istället. Högt.

Att få upp pappershållaren på väggen var också ganska skönt. Det har inte varit helt lätt att få av en bit papper med en hand när hållaren varit lös. Nu är det fixat. Det enda problem jag stött på med det är att jag inte hittar pappret när jag behöver det. Men det är en vanesak - lyft blicken Lina!

Den sista lilla grejen som gör stor skillnad är ett hål. Genom det hålet går sladden till mikrovågsugnen. Mikron står i ett skåp och hittills har det inte gått att stänga dörren eftersom sladden varit i vägen. När vi ändå bökade rundor i skåpen flyttade vi på mikron till en högre hylla. Då kom den i det övre skåpet istället för det nedre. Fördelen med det är att Knyttet inte kommer åt glasinsamlingen som hon gjorde innan om man glömde att stänga skåpsdörren när man mikrar/har mikrat. Just glasinsamling tycker hennes mamma var en sådär bra leksakslåda...

Inga kommentarer: