söndag, augusti 03, 2008

Recept som inspirationskälla

Min mamma följer aldrig recept sådär slaviskt utan hävdar att de mer är en inspirationskälla. Fattas man någonting i receptet kan man alltid byta ut det mot någonting annat, tycker hon.
Vi som har blivit bjudna på resultaten är mer skeptiska.

Filmjölk istället för olja i peston - ingen bra idé.
Clementinklyftor istället för ananas på kassler i ugn (tankebana: konserverad ananas -> konserverad mandarin -> clementin) - ack, nej.

Det går, som sagt, inte alltid. Men igår när jag skulle baka äpplekaka var jag tvungen att leva efter mammas devis. Det fanns nämligen inte något mjöl. Ägget och sockret var redan vispat, vitt och pösigt. Det var bara mjölet som fattades. Jag tog det som fanns. Müsli.

Kakan gick att äta men det blev inte bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men det var väldigt påhittigt! :)