måndag, augusti 23, 2010

Hallå, personaaalen!

Hemma efter en sväng på IKEA i Helsingborg. De har utförsäljning på allting den här veckan. Nästa vecka öppnar det stora nya varuhuset. Allting visade sig vara väldigt lite. Det ekade nästan i de tomma lokalerna. Lite köksluckor av olika slag likadana kartonger - det fanns inga kataloger att titta i så på något sätt kändes det som att handla lösgodis med ögonbindel. Vi lät bli.

En sak det fanns mycket av var personal. Jag tror aldrig att jag sett så mycket personal på samma gång. Personalsamling i entrén, personal som hängde på alla avdelningarna i klasar, personal som provhoppade sängarna genom att kasta sig i dem (sic!). Var gömmer sig denna personal när varuhuset är fullt av möbler? Bakom soffor? I garderober? Eller har de redan tömt fikarummet och kontoren på möbler i det gamla IKEA och låter inte personalen gå in i det nya förrän de har sålt allt i det gamla?

Vid kassorna var det som vanligt med personalstyrkan i alla fall, två av sex kassor öppna. Eftersom det inte fanns någonting att handla var köerna behagligt korta. Fast vi slapp ju stå i någon...

Inga kommentarer: